Judo is één van de meest bekende Budo activiteiten ter wereld.  Het doel van Judo is om maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. In de praktijk komt het er bij Judo vooral neer, op het uit balans brengen van je partner en daarbij je eigen balans te behouden. Naast het staande Judo-spel van werptechnieken leren de Judoka’s op de grond houdgrepen en op latere leeftijd verwurgingtechnieken en armklemmen. Judo is een perfecte manier om conditioneel met je gehele lichaam te sporten. Alle spiergroepen zullen tijdens een Judo-les in actie komen. Juist door deze veelzijdigheid van bewegingsvormen blijkt, naast de motoriek, het coördinatievermogen te verbeteren. Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief eigenbeeld. De docent kan door de handhaving van de lesstructuur en de discipline er voor zorgen, dat erg drukke kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen.

Het jeugd Judo sluit direct aan op het Tuimel Judo, alleen zal de jeugd Judoka met veel meer technieken worden geconfronteerd. Leren concentreren op een techniek is een belangrijk item. Daarnaast zal de jeugd Judoka ook moeten leren met teleurstellingen om te gaan bij kleinschalige wedstrijdjes tegen leeftijdgenoten. Kinderen die van nature druk zijn vinden in jeugd Judo een enorme uitdaging en een natuurlijke uitlaadklep voor hun energie.

 

Naar mate de Judoka's ouder worden, worden er meer en complexere technieken behandeld in de les. Vrijwel alle technieken worden hier onderwezen. Judoka’s die competitief zijn ingesteld kunnen via wedstrijden en in overleg met de docent een speciale wedstrijdtraining prima in die behoefte voorzien. Junioren judo is voor velen een welkome afwisseling naast school. Judo kan al beoefend worden vanaf 5 jaar en wordt gegeven op de hoofdlocatie van Budo Academy Physical in Ede, dependance Ede Harskamp, dependance Veenendaal en dependance Lunteren.

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.