Judo is één van de meest bekende Budo activiteiten ter wereld.  Het doel van Judo is om maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. In de praktijk komt het er bij Judo vooral neer, op het uit balans brengen van je partner en daarbij je eigen balans te behouden. Naast het staande Judo-spel van werptechnieken leren de Judoka’s op de grond houdgrepen en op latere leeftijd verwurgingtechnieken en armklemmen. Judo is een perfecte manier om conditioneel met je gehele lichaam te sporten. Alle spiergroepen zullen tijdens een Judo-les in actie komen. Juist door deze veelzijdigheid van bewegingsvormen blijkt, naast de motoriek, het coördinatievermogen te verbeteren. Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld.

 Speciaal voor de allerkleinsten van 3 tot 5 jaar wordt er bij Budo Academy Physical Tuimeljudo gegeven. De docent kan door de handhaving van de lesstructuur en de discipline er voor zorgen dat erg drukke kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen. De kinderen maken spelenderwijs en in een veilige omgeving kennis met de beginselen van het Judo. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld valbreken op verschillende manieren en samenwerken met andere kinderen zodat het sociale aspect beter ontwikkeld wordt. Tuimeljudo is heel goed voor de motorische ontwikkeling van het kind, en daarnaast kan het kind er prima zijn/haar energie in kwijt.

 

In de lessen oefenen de kinderen met elkaar. Per jaar zijn er twee kijklessen zodat ook de ouders en familie kunnen zien wat de kinderen allemaal geleerd hebben. Tijdens de kijklessen doen de leerlingen een 'examen'. Alle kinderen doen mee aan het examen en het is natuurlijk niet mogelijk dat de kinderen hiervoor zakken. Op het examen kunnen de Judoka's een tuimel verdienen voor op hun band. Na drie gele tuimels, kan een zelfs een gele slip verdiend worden! Op deze manier sluit het Tuimeljudo uitstekend aan op de Jeugdjudolessen bij Budo Academy Physical.

 

Tuimeljudo wordt gegeven op de hoofdlocatie in Ede, dependance Veenendaal en dependance Lunteren. Email voor meer informatie of een proefles naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.