Kickboksen

Kickboksen/Muay Thai boxing

Kickboksen is in Nederland en bij Budo Academy Physical zeer populair. De Academy verzorgt sinds 1991 al kickbokslessen en beschikt over een ruime accomodatie met een boksring, vaste bokszak opstelling in beide zalen, schopkussens, pads en leenmateriaal voor een ieder die een proefles wil volgen. De lessen zijn zeer laagdrempelig, waardoor iedereen vrij snel kan instappen. Er zijn ELKE doordeweekse dag lessen en trainingmogelijkheden.

De kickbokslessen bij Budo Academy Physical zijn inhoudelijk op de volgende 4 pijlers gestoeld:

1- techniek;

2- conditie/uithoudingsvermogen;

3- kracht;

4- plezier.

De technische no-sparring (zonder wedstrijdpartijtjes) lessen bevatten geen vrije gevecht oefenvormen, maar concentreert zich op het conditionele/technische aspect van het kickboksen. Hierdoor ontstaat een veilige, recreatieve en conditionele work-out die voor iedereen toegankelijk is. Blessures komen dan ook nagenoeg niet voor. Want niet iedereen is geïnteresseerd in het deelnemen van wedstrijden. Daarom is er voor de wedstrijdvechters gelegenheid om na de les extra padstraining en/of sparring te trainen.

Ladies-Only

Omdat het kickboksen zo populair is en ook een enorme aantrekkingskracht heeft op het vrouwlijke publiek heeft de Academy een special lesuur voor de dames opgezet. Natuurlijk zijn de dames ook welkom op de andere kickboks lesuren maar op het Ladies-only zijn enkel de dames aanwezig om de sportieve punches en kicks uit te delen.

 

kickboksen 1 

Opbouw van de lessen 

Na een warming-up worden basistechnieken uitgebouwd met meer complexe combinaties en overnames, afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Vervolgens wordt het tempo opgeschroefd, zodat er een pittige work-out ontstaat. Na de cooling-down wordt de les op traditionele wijze afgesloten.

De voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze lessen zijn doorzettingsvermogen, discipline, tegen een stootje kunnen en natuurlijk een dosis positieve energie.

Kleding

De deelnemers dragen tijdens de training een korte broek met een T-shirt. Dankzij de beschermende materialen, zoals handschoenen en scheenbeschermers kan deze full-contact sport toch op een zeer veilige manier beoefend worden. 

De Budo Academy beschikt over een ruim assortiment en is is ruim op voorraad. Neem wel altijd contant geld mee aangezien we geen pinautomaat hebben.

Voor mensen die graag full-contact willen sparren is er de mogelijkheid om de standaard no-sparring les van een uur in overleg met de docent aan te vullen met een sparringtraining van een half uur. Tijdens deze extra training worden dan oefenpartijtjes getraind. Bij het sparren zijn mondbeschermers en een complete beschermingsuitrusting verplicht. Budo Academy Physical beschikt over helmen die voor extra veiligheid zorgen.

Pittige work-out

De lessen zijn ook geschikt voor zelfverdediging en fysiek uithoudingsvermogen. Doorzettingsvermogen, discipline, tegen een stootje kunnen en een positieve instelling zijn de basisvoorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze lessen. Je kunt ook tijdens de bokszaktrainingen aan de slag gaan en jezelf uitdagen.

 


 

Kickboksen / Muay Thai (sparring)

Professioneel kickboksen is een volwaardige sport die veel eist van de atleten. Het kickboksen bij Budo Academy Physical wordt gemixed met Muay Thai Boxing, een gevechtskunst die in Thailand al eeuwen beoefend wordt. Edgar Kruyning is zelf opgeleid in Thailand alwaar hij in 1991 terecht is gekomen. Bij het Thai Boxen is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen toegestaan. Trappen mogen zowel naar het hoofd, lichaam en bovenbeen gemaakt worden. Een ander kenmerk van Thai Boxen is dat clinchen is toegestaan, zodat de vechter kan proberen om eventueel met een judoworp zijn tegenstander op de grond te werpen. 

Vroeger werden de vuisten van de vechters omwikkeld met kokosbast, wat eerst  gedrenkt werd in een mengsel van lijm en glasplinters. Een wedstrijd duurde net zolang totdat er een winnaar was. Tegenwoordig worden de wedstrijden ingedeeld in verschillende ronden, gewichts- en niveauklassen. De wedstrijdsporters ondergaan een medische keuring en strijden met bokshandschoenen ter bescherming van zichzelf en de tegenstander. Deelname aan wedstrijden vereist veel en zware training. Daarom komt slechts een kleine groep beoefenaars uit in wedstrijden. Budo Academy Physical heeft in het verleden vele kampioenen voortgebracht.

 

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.