Over onze lessen

Budo voor iedereen

Bij Budo Academy Physical (B.A.P) is iedereen welkom. De beginnende en gevorderde Budoka, de wedstrijdsporter of professionele leraar, kinderen, jong en oud, man en vrouw.

Budo is de verzamelnaam voor de oosterse krijgskunsten en we bieden een groot aantal disciplines aan. Tijdens de lessen houden we rekening met het niveau en interesse/doelstellingen van de leerlingen. Op deze wijze is er voor iedereen een gezonde en prettige leer/trainingsituatie.

edgar met zwaard

Veiligheid, kwaliteit en gezelligheid

Veiligheid

Het is voor ons van groot belang dat de veiligheid is gegarandeerd. Dit is enkel mogelijk wanneer iedereen zich houdt aan de geldende Dojo regels. In het kort houden deze in, dat respect voor elkaar en de docenten, de basis vormen. Dit respect komt voornamelijk tot uiting, door het opvolgen van de opdrachten en aanwijzingen van het docententeam en dat men zich altijd aanpast aan het niveau van de partner waar men mee aan het trainen is. Gevechtssporten kunnen alleen op de juiste wijze beoefend worden als er vertrouwen is in de docent én de partner waar men mee traint. Zorg zelf dat jij ' te vertrouwen' bent als partner, zodat ook de ander zich veilig voelt bij jou.

Kwaliteit

Om het niveau van de beoefenaar te laten groeien is het belangrijk dat de aanwijzingen/instructie van de docenten opgepakt moet worden. Wij begrijpen ook dat dit niet altijd gelijk lukt maar als de instelling er is om jezelf continu te verbeteren zal uiteindelijk het niveau beter worden. Dit is een belangrijke doelstelling van de Budo Academy. Als je 'je best doet ben je de beste' zeggen wij regelmatig. De groei zit hem in het technische aspect maar ook in de conditie en je mentale groei.

De kwaliteit van de budoka is uiteindelijk te zien in zijn zelfbeheersing en rust die hij uitstraalt.

Gezelligheid

Wij zorgen ervoor dat de trainingen, leerzaam, uitdagend maar ook gezellig zijn. Wanneer iedereen zich thuis voelt en goede contacten met elkaar kan opbouwen zul je voelen dat je werkelijk onderdeel bent van de Budo Academy family.

Trainingspakket op maat

Bij Budo Academy Physical is het mogelijk om een zeer uitgebreid trainingspakket samen te stellen met als hoofddoel; jouw niveau zo hoog mogelijk te krijgen. Het enorme lesaanbod, de ervaring van ons docententeam, de twee ruim ingerichte Dojo's met dependances en de vele trainingsmogelijkheden staan allemaal tot jouw beschikking. Dit alles biedt alle ruimte om je trainingspakket exact op je wensen in te richten en geeft jou de beste mogelijkheid om je optimaal te ontwikkelen. Bespreek met ons wat je wensen zijn en je doelstelling. Ze zullen je helpen om je trainingspakket af te stemmen op dat doel. De mogelijkheden zijn binnen de Budo Academy zeer veelzijdig.

Kernwaarden

Wij zorgen er zelf voor dat ons docententeam 'up to date' is en de lessen volgens onze normen worden gegeven.

Kernwaarden zoals, doorzettingsvermogen, discipline, respect en verantwoordelijkheid gelden voor alle lessen. Ook willen wij dat alle leerlingen zich verbeteren in hun discipline. Daar zijn deze kernwaarden enorm belangrijk voor. Wij geloven dat onze leerlingen in het dagelijkse leven hun voordeel kunnen doen met deze kernwaarden. Ook hanteren wij de regels en het beleid van NOC/NSF: https://centrumveiligesport.nl/de-gedragscodes-sport-ook-voor-jou

Aanstellingsbeleid vrijwilligers

Bij de Budo Academy werken we naast onze professionals ook met vrijwilligers, zowel in de lessen, begeleiden van wedstrijden en ook bij het ondersteunen van de trainers.

Voor je als vrijwilliger aan de slag kunt bij ons zullen we een kennismakingsgesprek voeren. We laten hiermee zien dat we de inzet van vrijwilligers serieus nemen. We vragen in het gesprek naar de motivatie om met kinderen te willen werken, naar werkervaring en we vragen naar referenties bij vorige organisaties.

We kunnen bij eerdere organisaties waar de vrijwilliger actief is geweest de referenties checken.

We vragen van vrijwilligers om een  Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) op te vragen.

Een Verklaring Omtrent Gedrag is een verklaring waarbij het Ministerie van Justitie controleert of de aanvrager strafbare feiten heeft gepleegd die een risico vormen voor de functie waarvoor de verklaring wordt aangevraagd. Zo zal iemand die ooit veroordeeld is voor ontucht met minderjarigen geen VOG krijgen voor trainer/begeleider van kinderen.Het feit dat iemand zo’n verklaring kan overleggen betekent niet dat iemand nooit met Justitie in aanraking is geweest. Een VOG is een goede mogelijkheid om meer zekerheid te verkrijgen over het verleden van een nieuwe trainer of begeleider.

Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die bij de Budo Academy Physical betrokken is, die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over seksuele intimidatie of die over een concreet incident een gesprek wil.

De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, vrijwilligers, etc. 

De vertrouwenscontactpersoon van Budo Academy Physical is Joyce van Hooij. Ze is te bereiken via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in de mail een telefoonnummer waarop de VCP je kan bereiken. Ze zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je melding te bespreken.

Het contact met de VCP is vertrouwelijk. De VCP moet de melding wel rapporteren aan de directie. Dit is noodzakelijk zodat de directie hierop ook beleid kan maken of aanpassen. Een melding kan altijd door de VCP anoniem gerapporteerd worden aan de directie. Wat er gerapporteerd wordt gebeurt in overleg met de melder.

Als er sprake is van seksuele intimidatie of seksueel overschrijdend gedrag heeft het bestuur een meldplicht bij de aangesloten bonden (JBN/KBN/ABN/VA).

 

dojo banner links dojo banner midden dojo banner rechts

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.