Aikido in het bedrijfsleven

Aikido voor Managers

De metafoor van de krijgskunst Aikido biedt verassende inzichten voor jouw dagelijkse managerspraktijk. Aikido gaat uit van sturen vanuit verbinding, zodat het voor de ander logisch en natuurlijk is om te volgen. Eerst afstemmen op de ander voordat je gaat leiden. Aikido gaat over het inschakelen van de ander.

Lichaamsgerichte oefeningen maken je tijdens de training bewust van je sturing en leren je efficiënter te sturen. Je kunt te hard of te zacht sturen, te snel of te langzaam. Aikido stelt de harmonie boven de strijd bij conflicten of belangentegenstellingen. In de oefeningen ervaar je hoe goed sturen vanuit contact en verbinding werkt.

Hoe maak jij contact met de ander?  

Hoe zet jij jouw kracht in verbinding met de ander in?

Hoe draag jij zorg voor jouw balans en die van de ander?

Hoe kun je onder druk zoeken naar bewegingsruimte en oplossingen?

Wat roep jij bij de ander op en hoe kun jij hier bewuster mee omgaan?  

Door middel van lichaamsgerichte oefeningen verkennen we samen nieuwe mogelijkheden van contact en sturing. Het fysieke ervaren zorgt voor een goede verankering van de door jou opgedane inzichten.

 

We beschikken over een eigen zaal en faciliteiten, voor het ervaren van de lessen vanuit het Aikido en de vertaalslag naar jouw eigen praktijk. Aikido voor managers

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.